Domeinnaam tips

 
 
 

Hogere notering in Google, Bing en Yahoo

 

Beschrijvende domeinnaam

Benoem uw product in uw domeinnaam. Heeft u een bijvoorbeeld een taxibedrijf in Nijmegen? Registreer dan: www.taxinijmegen.nl of www.taxi-nijmegen.nl en u heeft al een eerste hele goede slag geslagen wat betreft zoekmachineoptimalisatie. Google geeft veel waarde aan wat er in de domeinnaam staat.

 

Vermijd spelfouten

www.schoonmaakbedrijfterhije, dit kan wel uw naam zijn maar verhoogt de kans op een spelfout als iemand rechtstreeks deze domeinnaam in de adresbalk wil invoeren. Daardoor komt misschien degene die naar u op zoek is bij een concurrent uit.

Kies voor www.schoonmaakbedrijfdenhaag.nl of iets soortgelijks om deze fouten te voorkomen. Mensen die u via een zoekmachine opzoeken vinden u toch wel. Er zijn namelijk, zeer waarschijnlijk, geen andere sites met de combinatie: schoonmaakbedrijf en Terhije. Zoekmachines corrigeren namelijk wel eventuele spelfouten en laten uw site dan toch als eerste in de rij zien.

 

Waarde-ontwikkeling domeinnaam

De domeinnaam www.pentekeningen.nl is na 10 jaar misschien wel 1500 euro waard. Maar de domeinnaam www.pentekeningenvanmarjan.nl misschien 100 euro. Eigennamen houden waardeontwikkeling tegen.

Nou begrijpen wij ook wel dat de domeinnaam www.pentekeningen.nl niet meer beschikbaar is maar we hopen u toch een duwtje in de goede denkrichting te kunnen geven.

 

Gaat u voor naamsbekendheid met de domeinnaam zelf?

Kijk dan eerst of de domeinnaam ook met een streepje beschikbaar is (dus allebei) en registreer die ook. Registreert u bijvoorbeeld alleen www.displayverzekering.nl dan registreert een concurrent misschien wel www.display-verzekering.nl (met streepje) en krijgt daardoor een klant die eigenlijk naar u op zoek was.

 

Ten slotte

Een goede domeinnaam heeft maximaal 1 koppelteken.

Is uw domeinnaam niet te lang?

Is uw domeinnaam wel gemakkelijk te onthouden?

Is uw domeinnaam goed uit te spreken?

 

Neem de tijd om te kiezen, het is een zeer belangrijk begin om uw winkel 'op een goede locatie' te krijgen (bovenaan in de zoekresultaten dus!).

 

Probeer in de zoekbalk hieronder of de door u gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Van harte succes!

 

 

Wilt u hulp bij het kiezen van een goede domeinnaam? Stuur een mail naar info@kompashosting.nl

 
 
 
 

supersnel online?

Reken af met iDEAL ™ en ga direct aan de slag! U ontvangt al direct uw inloggegevens.